Google Analytics: 233708 odsłon.

Kalendarz nalewek

jarmarki regionalne maj2016 Oto prosty kalendarz na to, kiedy robić i jakie nalewki:

Czerwiec – agrest, czereśnie, truskawki, wiśnie.
Lipiec – orzechy, agrest, arbuz, czereśnie, maliny, porzeczki, śliwki, wiśnie.
Sierpień – agrest, arbuz, brzoskwinie, czereśnie, maliny, nektarynki, porzeczki, poziomki, śliwki.
Wrzesień – brzoskwinie, gruszki, jabłka, jagody, jeżyny, maliny, nektarynki, porzeczki, pigwa, śliwki, winogrona, żurawina.
Październik – gruszki, jabłka, pigwa, śliwki, winogrona.

Z powodu różnic regionalnych w warunkach atmosferycznych oraz różnic w poszczególnych odmianach, niektóre owoce mogą występować gdzieniegdzie później. Na zimę i wiosnę pozostają nalewki: z mrożonek, cytrusów oraz ziół.

Ciekawy artykuł? Poleć go dalej:

 
Polecam:
Borówkowe Pola

INFORMACJE REGIONALNE

RODZAJE ALKOHOLI -INFORMACJE

projekt strony - MO